Over Prestige

Onderstaand een stuk tekst van de Prestige website over Prestige Italia.

ONZE WAARDEN

Vertrekkend vanuit zijn historische traditie, synoniem voor vakmanschap en kwaliteit, richt Prestige Italia hartstochtelijk zijn blik op de toekomst, waarbij de nadruk ligt op innovatie om zich op de markt te onderscheiden met producten die worden gekenmerkt door een hoog niveau van technologie en esthetiek, noodzakelijk om de beste ervaring en het welzijn van het paard en de ruiter/ruiter.

In het middelpunt van de aandacht van Prestige Italia hebben altijd mensen gestaan ​​die, dankzij hun verschillende persoonlijkheden, vaardigheden en ervaringen, het bedrijf ondersteunen en verrijken in haar proces van constante groei, waardoor toegevoegde waarde wordt gecreëerd.

VISIE

Het waarborgen van het welzijn van paarden en mensen tijdens het paardrijden als fundamentele basis voor prestaties en voor iemands passie voor paardrijden.

MISSIE

Creëer de beste handgemaakte producten voor paardrijden door ontwerp, productie en esthetische innovatie te combineren.

WELZIJN

Paard en ruiter staan in het midden.

Wij geloven dat het welzijn van paard en mens één en hetzelfde is. Bij het paardrijden is de medeplichtigheid tussen paard en ruiter of tussen paard en ruiter fundamenteel: alleen als het dier en de persoon in staat zijn om naar elkaar te luisteren en elkaar te begrijpen, ontstaat er begrip. Daarom is elk van onze zadels ontworpen om maximaal comfort te garanderen, met respect voor de morfologie van beide: omdat elk paard anders is, net zoals mannen en vrouwen verschillend zijn. 

Welzijn is niet alleen een abstract concept dat ons werk stuurt, het is iets reëels dat degenen die voor ons kiezen ervaren: zoals een licht frame dat aanpasbaar is aan verschillende soorten paarden, de studie van nieuwe geometrieën, nieuwe materialen en technische oplossingen om het comfort te maximaliseren en prestaties van paard en ruiter.

Continu onderzoek heeft niet alleen de neiging om de technische kwaliteiten van elk paar te verbeteren, maar ook om deze in de loop van de tijd te behouden.

ERFENIS

Ervaring helpt je naar de toekomst te kijken. 
We komen uit een land waar de leerlooierijtraditie en de ambachtelijke leerverwerking eeuwenoude wortels hebben. De eerste bekende bruiningsactiviteiten in de Chiampo-vallei in de provincie Vicenza, tegenwoordig het belangrijkste district van Italië en een van de grootste ter wereld, dateren uit de veertiende eeuw.

De waarde van deze traditie, en meer in het algemeen de erfenis van Made in Italy, is onze ruggengraat. Eén blik op een Prestige-zadel is voldoende om de zorg die we aan de afwerking besteden te begrijpen en de kwaliteit ervan te waarderen; een kwaliteit die ons er trots op maakt ons land in Europa en in de wereld te vertegenwoordigen, en die de beste garantie is voor onze klanten.

INNOVATIE

Technologie op hoog niveau.

Wij waren de eersten die een frame van synthetische vezels bouwden, de eersten die experimenteerden met nieuwe leersoorten, de eersten die verschillende tinten en kleurrijke details durfden. Innovatie zit in ons DNA en blijft onze zadels kenmerken, waarachter geavanceerde materialen en technologieën schuilgaan. 

 

Zoals bijvoorbeeld de technologie die een beter ademend vermogen mogelijk maakt en de oververhittingseffecten van het zadel op zowel het paard als de ruiter minimaliseert; of de technologie die stress en bewegingen dempt en de zitbeenderen, het stuitbeen en de rug beschermt; of zelfs degene die een gevoel van grotere verbondenheid met het paard biedt dankzij de membranen die de zitbeenderen huisvesten wanneer de ruiter in het zadel zit. Innovatie ten dienste van het welzijn van dieren en mensen.

VAKMANSCHAP

Zadels met op maat gemaakte eigenschappen. 

Vanaf het begin hebben we de knowhow van Made in Italy gecombineerd met innovatie, waardoor een eigentijds zadel tot leven is gekomen, een meesterwerk van productie en technologie. De drang naar uitmuntendheid leidt de hand van onze vakmensen gedurende het hele productieproces: van de selectie van het leer tot het snijden, van de verpakking tot het met de hand genaaide stiksel. Elk stuk wordt minutieus onderzocht en even minutieus bewerkt. 

 

Alleen op deze manier worden speciale zadels geboren, aangenaam om aan te raken en prachtig om naar te kijken, waarbij elk detail het resultaat is van complex denken, een test van vindingrijkheid die een oud object herinterpreteert voor het hedendaagse, met respect voor de Italiaanse productietraditie.

PRESTATIE

De beste prestatie is welzijn.

Vanaf het begin hebben we de knowhow van Made in Italy gecombineerd met innovatie, waardoor een eigentijds zadel tot leven is gekomen, een meesterwerk van productie en technologie. De drang naar uitmuntendheid leidt de hand van onze vakmensen gedurende het hele productieproces: van de selectie van het leer tot het snijden, van de verpakking tot het met de hand genaaide stiksel. Elk stuk wordt minutieus onderzocht en even minutieus bewerkt. 

Alleen op deze manier worden speciale zadels geboren, aangenaam om aan te raken en prachtig om naar te kijken, waarbij elk detail het resultaat is van complex denken, een test van vindingrijkheid die een oud object herinterpreteert voor het hedendaagse, met respect voor de Italiaanse productietraditie.

Junior 
Plezier en discipline. De ideale zadels voor jonge ruiters.
Paardrijden is niet alleen een sport, het is ook een discipline die de ontwikkeling van een kind ondersteunt terwijl het leert voor zijn huisdier te zorgen. Afgestemd zijn op een paard of pony vergt voortdurende toewijding en een begrip dat stap voor stap moet worden opgebouwd. Ons doel is om lichte zadels te ontwikkelen die beginnende ruiters helpen bij het leren vinden van de juiste zit. We maken zadels die comfortabel zijn en de veiligheid van jonge ruiters garanderen, te beginnen met de materiaalkeuze.

Prestige Inspire

Het Inspire zadel heeft een diepe zit die zorgt voor ondersteuning en stabiliteit voor de ruiter. De smalle twist zorgt voor een gevoel van nog nauwer contact met het paard. De klittenband kniewrongen bieden verschillende niveaus van ondersteuning en voldoen aan de behoeften van alle ruiters. 

Door de aan de voorkant bredere boom met korte boompunten is het Inspire zadel bijzonder geschikt voor pony’s en paarden met rondere lopen. Dit ontwerp zorgt voor maximale vrijheid, zowel in de trapeziusspier als in de schouder. De brede panelen en de het brede kussenkanaal zorgen voor maximaal comfort voor het paard.

Plus

1. GEWELDIGE PASVORM
2. DIEPE ZIT
3. BREDE BOOM AAN DE VOORZIJDE
4. TWEE ZITMATEN BESCHIKBAAR (15 en 16 inch)

 

Prestige Lucky Idol

Een zadel dat is ontworpen om zelfs onze jonge ruiters tegemoet te komen en een uitstekende zitpositie garandeert. De zachte huiden geven de ruiter een betere grip. 

De boom is smaller op de twist en biedt meer contact tijdens het rijden. De kniewrongen zijn eenvoudig en snel te verstellen dankzij de klittenbandsluiting; de zitting en rokken zijn opgevuld met zacht rubber. De korte panelen geven het paard meer bewegingsvrijheid en zijn breder voor een optimale gewichtsverdeling. Aan de flap zit een lus waar een gadget aan kan worden gehangen. Op aanvraag ook leverbaar met lakleren cantle-inzetstuk (alleen verkrijgbaar in zwart).

Plus

1. IDEAAL VOOR PAARDEN MET UITSTEKENDE SCHOFT
2. ZEER DIEPE ZIT
3. LUSJE VOOR GADGETS

Prestige Pony

Met een uit de Prestige Paris afkomstige boom is het een van onze populairste springzadels. De twist staat centraal voor een gevoel van nauw contact met het paard, maar zonder dat dit ten koste gaat van de bewegingsvrijheid. Het zadel is verkrijgbaar met een dubbele set kniewrongen voor, klein en groot op klittenband en grote kuitwrongen op klittenband. Het zadel is zo ontworpen dat het perfect aansluit op de rug van de pony.

Plus

1. KNIEWRONGEN EN KUITWRONGEN MET Klittenband
2. HALF DIEPE ZITTING

Prestige Happy Pony

Een zadel dat zich perfect aanpast aan alle pony’s. De diepe zit is geschikt voor kinderen die net leren rijden. De voorste blokken zijn op de knievlakken geplaatst, terwijl de achterste blokken direct op de flappen zitten om de balans en veiligheid in het zadel te vergroten. De standaardversie is uitgevoerd in antislipleer op de zitting en kniebeschermers (nubuck). Op verzoek kan het zadel ook geheel bekleed worden met geolied rund. Het zadel is voorzien van een bokriempje.

Plus

 

1. KLEINE, ANATOMISCH GEVORMDE WRONGEN
2. DIEPE ZITTING