Over mij

Mijn naam is Lonneke Tromp. Vanaf zes jaar oud was ik al vaak op stal te vinden. Na veel manegelessen en verzorgpony’s kreeg ik op mijn twaalfde mijn eerste eigen pony.. Een hele lieve shetlander, Jetske. Gezien ik toen al  behoorlijk lang was trainde ik haar voor de sulky, en vriendinnen van me die kleiner waren konden haar onder het zadel trainen. Maar een passend zadel vinden voor zo een uk, dat was een uitdaging waar ik me behoorlijk op verkeken had.

Via marktplaats kocht ik zadeltjes van 14 en 15 inch, en die gingen we dan proberen. Het was een fitte, slanke pony, met een mooi rechte rug, dus je zou denken dat het niet eens zo heel moeilijk zou zijn een zadel te vinden, maar om de beurt gingen de zadels weer terug want niets lag goed. Niet eens in de richting. Uit eindelijk eindigde we op een 14 inch zadeltje, met verwisselbaar kopijzer, met een pad eronder, dat was toen onze beste optie, of in elk geval, de beste optie die wij met heel veel zoeken, konden vinden.. 

Deze ervaring heeft mij laten zien dat er een aardig tekort is aan goede ponyzadeltjes. Of misschien zijn ze er wel, maar zijn ze niet goed vindbaar. Daarom probeer ik mijn aanbod voor pony’s zo groot mogelijk te maken. Elke pony verdient een passend zadel. 

20 HR

Met mijn haflinger die ik op iets latere leeftijd kreeg was het een soortgelijk verhaal. Ik dacht, nu heb ik een grotere pony, waar een normaal maat zadel op past, simpel! Maar toen de zadelpasser kwam, bleek dat het alweer een moeilijke zoektocht zou worden. Een korte, brede pony, met een ruiter met erg lange benen. De zoektocht duurde lang, en intussen reden we heel lang met barebackpad, maar we wilden ook heel graag met een zadel kunnen rijden.

Door deze tweede ervaring kreeg mijn interesse in zadels een extra boost. Ik wilde zelf graag zadels kunnen passen, en aanpassen, zodat ik anderen deze ellende kon besparen. 

En daarom heb ik met veel plezier de opleiding tot zadelpasser gevolgd bij Saddle Professional. Daarna heb ik nog meerdere bijscholingen en vervolgtrainingen gevolgd.