Over MasSimo

De zadels van het Duitse merk Massimo werden oorspronkelijk ontworpen voor paarden met een brede rug, weinig schoft en een korte rug.  Voor deze paarden was het lastig een passend zadel te vinden wat niet schoof, en Massimo besloot hier iets aan te doen.

De typische probleempaarden werden opgemeten en bestudeerd, en hieruit ontstond een zadel dat perfect past én goed zit voor de ruiter. Vooral de bredere paarden met korte en ronde rug (Haflinger, Fjord, Tinker en Arabier) werden hierin betrokken. Door hun gebrek aan schoft, rondgeribte en korte rug bleven de meeste zadels niet stabiel liggen.

Het resultaat van al het ontwerpen, testen en aanpassen van MasSimo is een zadel waarvan de boom van heel smal tot heel breed gaat en met twee boommaten te verbreden en te versmallen is. Door de vele beschikbare boommaten en modellen is er bijna voor elk paard wel een MasSimo zadel. Elk paard wordt eerst opgemeten, en krijgt dan een zadel met een boommaat die perfect past bij de rug.

De brede opbouw van de boom en kussens geeft meer steun aan de rug en daarom blijft het zadel dus ook op moeilijke ruggen beter liggen. De zadels worden gemaakt met de “gewone” keilkussens, of met Franse kussens. Hierdoor wordt het draagvlak verkleind, maar blijft de zitmaat wel geschikt voor een langere/zwaardere ruiter. Voor pony’s met een zeer korte rug is MasSimo ideaal. De keilkussens hebben al een kort draagvlak, maar de franse kussens zijn écht enorm kort, en door de breedte hebben ze toch veel draagvlak! 

De zadels worden met de hand vervaardigd, en garanderen een zachte zit, goede beenligging en een fijne rit voor zowel jou als jouw paard!

MasSimo Trail

Het perfecte zadel voor recreatieruiters die graag buitenritten maken! Een heerlijk zachte zit waar je uren comfortabel in kunt rijden. Een recht (dressuur) zweetblad met verplaatsbare kniewrong. Een wat meer open zit voor bewegingsvrijheid en toch genoeg ondersteuning tijdens de rit. 

Een fijne pasvorm voor paarden met een kort tot zeer kort draagvlak door de optie om voor een frans kussen te kiezen. 

Het zadel heeft ringen aan beide kanten voor zadeltassen. 

De boom is met 2 boommaten te verbreden of te versmallen. 

MasSimo Dressur II

Het klassieke dressuurzadel van MasSimo voor brede, korte, rondgeribte paarden met weinig tot normale schofthoogte. 

Dit zadel is al 10 jaar een bestseller voor jong en oud. Het zadel heeft een diepe zit en een verplaatsbare kniewrong op klittenband. Het zadel is te bestellen met het standaard keilkussen of het enorm korte franse kussen! Het franse kussen is geschikt voor de allerkortste ponyruggen. De kussens zijn breed zodat het toch genoeg draagvlak voor de pony biedt en het stabiel op de rug ligt. 

De boom is met 2 boommaten te verbreden of te versmallen.