Over Kentaur

Onderstaand een stuk tekst van de Kentaur website. 

Kentaur werd in 1991 opgericht in Prostejov, Tsjechië. Oorspronkelijk verkocht het bedrijf alleen aan de binnenlandse markt, maar heeft zich de laatste jaren internationaal uitgebreid. Tegenwoordig zie je onze producten in meer dan 40 landen; niet alleen in heel Europa, maar ook in Canada, Indonesië of Australië.

Sinds de oprichting is ons bedrijf voortdurend bezig met het ontwikkelen, testen en verbeteren van onze producten. Wij streven ernaar alleen materialen van de hoogste kwaliteit en gedetailleerd vakmanschap van de hoogste kwaliteit te zoeken en te produceren. Continue en definitieve kwaliteitscontrole is verplicht. Een van onze grootste troeven is onze persoonlijke ervaring met het springen en onze stal die zich in de fabriek bevindt. Hier testen we alle nieuwe producten voordat ze op de markt komen.

Gedurende onze 25-jarige ervaring is ons motto altijd geweest: geloven in gezond verstand. Daarom bieden wij solide vervaardigde producten met hoge functionaliteit en duurzaamheid, die altijd 100% betrouwbaar zijn. Producten aangeboden tegen een eerlijke prijs die betaalbaar zijn voor iedere ruiter.

Kentaur Calimero D

Kinderdressuurzadel gebouwd op een middeldiepe zadelboom. Geschikt voor de kleinste pony’s. Ook voor bijvoorbeeld shetlanders of welshpony’s. Groot knieblok biedt de ruiter goede ondersteuning en veiligheid. De ruiter wordt ondersteund naar een goede gebalanceerde zit. Het zadel wordt geleverd inclusief dunne dressuurbeugelriemen. Dit zadel wordt vervaardigt op een webflex boom. 

Verkrijgbaar in 15 inch en boommaat 1, 2, 3, 4 en 5. Ook met langer zweetblad te bestellen +2,5cm of +5cm.

Kussens gevuld met synthetisch wol. Verkrijgbaar in zwart, donkerbruin en tabacco.

Meerdere custom opties mogelijk voor een kleine meerprijs.

Kentaur Calimero SL springzadel

Dit zadel is een nieuwe versie van Calimero S. Het is gebouwd op een latex paneel. 

Dit zadel is ontworpen voor kinderen tussen de 6 en 9 jaar. Latex paneel is plat en past goed op kleine pony’s met ronde rug. Het zadel is gemaakt van stroef kalfsleer en wordt geleverd met stijgbeugelriemen.

Verkrijgbaar in 15 inch en boommaat 1, 2, 3, 4 en 5. 

Meerdere custom opties mogelijk voor een kleine meerprijs.

Kentaur Elektra dressuurzadel

Dit dressuurzadel is ontworpen op een diepe zadelboom met teruggesneden kamer. Grote kniewrongen en anatomisch voorgevormde zadelflappen bieden de ruiter meer beenstabiliteit. Brede, met wol gevlokte inzetstukken die meer mogelijkheden bieden om elk individueel paard te passen.

Geschikt voor paarden met hoge schoft.

Verkrijgbaar in 16,5, 17, 17,5, 18 en 18,5 inch en boommaat 1, 2, 3, 4 en 5. Ook met langer zweetblad te bestellen +2,5cm of +5cm.

Kussens gevuld met synthetisch wol. Verkrijgbaar in zwart, donkerbruin en tabacco.

Meerdere custom opties mogelijk voor een kleine meerprijs.