Over Edix

Onderstaand een stuk tekst van de website van Edix Saddles over boomloos rijden.

Boomloos rijden, een andere manier van rijden, is niet nieuw. Op afbeeldingen van ver voor Christus zien we ruiters, rijdend op dierenhuiden die met een tuig op hun plaats werden gehouden. Een ontwikkeling van honderden jaren bracht uiteindelijk een soort zadel gemaakt uit vilt en leder, bij elkaar gehouden met lederen riemen, nog steeds zonder boom maar toen al wel met zacht gevulde kussens die de wervelkolom vrijmaakte van druk.  Nog steeds worden zadels met deze primitieve opbouw in Argentinië gebruikt.

Boomloos rijden is dus eigenlijk een herintroductie van die primitieve manier van rijden. Door verwerken van moderne nieuwe technieken bij het produceren van een boomloos zadel, biedt een modern boomloos zadel voldoende bescherming voor de paardenrug als ook een close contact met je paard. Het is door het close contact, lees meer wederzijds gevoel tussen jou en je paard, van waaruit een verfijnde communicatie met je paard mogelijk is.

Het is de technische constructie van een boomloos zadel, waardoor het de unieke eigenschap heeft zich volledig te kunnen aanpassen aan de anatomie van paard en ruiter. Opgebouwd door middel van diverse zachte flexibele verschillende lagen van onderscheidende materialen biedt het boomloos zadel, jou en je paard een zeer close contact. Een contact dat je mogelijk kent door het rijden met een barebackpad of zo op de blote rug van je paard.

Ondanks dat een boomloos zadel is opgebouwd uit zachte flexibele verschillende lagen, vind je het ergonomische comfort van een traditioneel zadel daarin terug.

De Edix Tudor (Soft tree)

Een mooi vormgegeven compleet Engels zacht boom dressuurzadel, gemaakt van zacht en soepel hoogwaardig Turks kalfsleer en zachte lederen panelen gevuld met synthetische wol en een breed kussenkanaal voor een vrije beweging van de wervelkolom en een correcte drukverdeling. Een perfect op de ruiter afgestemde beensupport kan door de kniewrongen simpel te anders te positioneren in de mooi verborgen pockets. De verschillend verkrijgbare knierollen kunnen eenvoudig worden verwisseld of gepositioneerd door de sterke Velcro bevestiging. De complete combinatie bestaat uit het dressuur zadel, lederen stijgbeugelriemen, een paar hoogwaardige Duitse stalen flex veiligheidsstijgbeugels en een prachtig ontworpen 8 pocket Merino lamsvel zadeldek.

 

De EDIX Tudor wordt een soft-tree zadel genoemd omdat het zadel meer gestructureerd is, in vergelijking met veel andere boomloze zadels, toch is het EDIX Tudor-dressuurzadel technisch gezien nog steeds een volledig boomloos zadel vanwege het ontbreken van een solide boom. De EDIX zachte boomzadels zijn opgebouwd uit verschillende flexibele zachte schokabsorberende lagen en met synthetische wol gevulde panelen, die zich volledig aanpassen aan de anatomie en de houding van het paard. Dankzij deze constructie biedt het EDIX® Tudor dressuurzadel de ruiter een smalle en uitgebalanceerde zit en biedt nog steeds een grote flexibiliteit en ruimte voor de wervelkolom voor bewegingen van het paard. Het EDIX Tudor zachte boom dressuurzadel is technisch gezien een volledig boomloos zadel vanwege het ontbreken van een solide boom. De EDIX zachte boomzadels zijn opgebouwd uit verschillende flexibele zachte schokabsorberende lagen en met synthetische wol gevulde panelen, die zich volledig aanpassen aan de anatomie en de houding van het paard. Dankzij deze constructie biedt het EDIX Tudor dressuurzadel de ruiter een smalle en uitgebalanceerde zit en biedt nog steeds een grote flexibiliteit en ruimte voor de wervelkolom voor bewegingen van het paard. De front gussets hebben een stabiliserende ingebouwde strap en zijn doorgestikt voor een uiterst stabiele ligging van het zadel.

Het EDIX Tudor dressuur zadel is ontworpen als een zelfstandig zadel. Met een verwisselbaar kop ijzersysteem en de optie om de kussens opnieuw te vullen, is het EDIX Tudor dressuurzadel gemakkelijk aan te passen wanneer uw paard van anatomie verandert door groei en of door spierontwikkeling door training.  Daarnaast is er de mogelijkheid om (tijdelijk) de zadelpositie te ondersteunen en of te corrigeren met een speciaal boomloos 8-pocket zadeldek waarin op het paard en de ruiter inlagen zijn voorzien.

De EDIX Y-singelbevestiging bestaat uit 2 voorste singelstoten en een derde Y- singelstoot zorgen, samen zorgen ze ervoor dat de singel op meerdere manieren bevestigd kan worden, om zodoende afhankelijk van de bouw van het paard, een ideale stabiele fixatie van het zadel te garanderen.

De Edix Yasir (Soft tree)

De Yasir biedt een comfortabele diepe en uitgebalanceerde zit, waarbij de mono zadel flappen voor een optimaal  beencontact zorgen. De hoge dijbeenwrongen zijn zo geplaatst dat de ruiter voldoende ondersteuning krijgt en ruimte biedt voor de knieën van de ruiter, zodat hulpen makkelijker gegeven kunnen worden. De zachte lederen panelen gevuld met synthetische wol bieden een breed kanaal voor vrije beweging van de wervelkolom en een correcte drukverdeling.

De EDIX Yasir wordt een soft-tree zadel genoemd omdat het zadel meer gestructureerd is, in vergelijking met veel andere boomloze zadels, toch is het EDIX Yasir dressuurzadel technisch gezien nog steeds een volledig boomloos zadel vanwege het ontbreken van een solide boom. De EDIX zachte boomzadels zijn opgebouwd uit verschillende flexibele zachte schokabsorberende lagen en met synthetische wol gevulde panelen, die zich volledig aanpassen aan de anatomie en de houding van het paard. Dankzij deze constructie biedt het EDIX Yasir dressuurzadel de ruiter een smalle en uitgebalanceerde zit en biedt nog steeds een grote flexibiliteit en ruimte voor de wervelkolom voor bewegingen van het paard. De front gussets hebben een stabiliserende ingebouwde strap en zijn door gestikt voor een uiterst stabiele ligging van het zadel.

Het EDIX Yasir dressuur zadel is ontworpen als een zelfstandig zadel. Met een verwisselbaar kop ijzersysteem en de optie om de kussens opnieuw te vullen, is het EDIX Yasir dressuurzadel gemakkelijk aan te passen wanneer uw paard van anatomie verandert door groei en of door spierontwikkeling door training.  Daarnaast is er de mogelijkheid om (tijdelijk) de zadelpositie te ondersteunen en of te corrigeren met een speciaal boomloos 8-pocket zadeldek waarin op het paard en de ruiter inlagen zijn voorzien.

Daarnaast is er de mogelijkheid om tijdelijke zadelpositie te corrigeren met een speciaal boomloos 8-pocket zadeldek.

De EDIX Y-singel systeem bestaat uit 2 voorste singelstoten en een derde Y- singelstoot zorgen, samen zorgen ze ervoor dat de singel op meerdere manieren bevestigd kan worden, om zodoende afhankelijk van de bouw van het paard, een ideale stabiele fixatie van het zadel te garanderen.

 

De Edix Alydar (Soft tree)

Een mooi compleet, gemaakt van zacht en soepel hoogwaardig leer en zachte lederen panelen gevuld met synthetische wol en een breed kussenkanaal voor een vrije beweging van de wervelkolom en een correcte drukverdeling. Een perfect op de springruiter afgestemde beensupport kan door de kniewrongen simpel te anders te positioneren.

Het EDIX Alydar zadel is ontworpen als springzadel. Met een verwisselbaar kop ijzersysteem en de optie om de kussens opnieuw te vullen, is het EDIX Alydar springzadel gemakkelijk aan te passen wanneer uw paard van anatomie verandert door groei en of door spierontwikkeling door training.  Daarnaast is er de mogelijkheid om (tijdelijk) de zadelpositie te ondersteunen en of te corrigeren met een speciaal boomloos 8-pocket zadeldek waarin op het paard en de ruiter inlagen zijn voorzien.

De EDIX Y-singelbevestiging bestaat uit 2 voorste singelstoten en een derde Y- singelstoot zorgen, samen zorgen ze ervoor dat de singel op meerdere manieren bevestigd kan worden, om zodoende afhankelijk van de bouw van het paard, een ideale stabiele fixatie van het zadel te garanderen.

De Edix Alydar Child (Soft tree)

Een mooi compleet zadel, gemaakt van zacht en soepel hoogwaardig leer en zachte lederen panelen gevuld met synthetische wol en een breed kussenkanaal voor een vrije beweging van de wervelkolom en een correcte drukverdeling. Een perfect op de springruiter afgestemde beensupport kan door de kniewrongen simpel anders te positioneren.

Het EDIX Alydar kinder zadel is ontworpen als springzadel. Met een verwisselbaar kop ijzersysteem en de optie om de kussens opnieuw te vullen, is het EDIX Alydar kinder springzadel gemakkelijk aan te passen wanneer uw paard van anatomie verandert door groei en of door spierontwikkeling door training.  Daarnaast is er de mogelijkheid om (tijdelijk) de zadelpositie te ondersteunen en of te corrigeren met een speciaal boomloos 8-pocket zadeldek waarin op het paard en de ruiter inlagen zijn voorzien.

De EDIX Y-singelbevestiging bestaat uit 2 voorste singelstoten en een derde Y- singelstoot zorgen, samen zorgen ze ervoor dat de singel op meerdere manieren bevestigd kan worden, om zodoende afhankelijk van de bouw van het paard, een ideale stabiele fixatie van het zadel te garanderen.