Diensten

Elke pony verdient een passend zadel. Wilt u graag weten of uw zadel nog goed ligt, of zoekt u een nieuw zadel? Dan kan u bij mij terecht voor een zadelevaluatie. 

Bij een zadelevaluatie/pasconsult bekijk ik of uw zadel nog goed ligt. Als dat niet het geval is onderzoek ik of het mogelijk is het zadel aan te passen. Anders gaan we op zoek naar een ander zadel. In eerste instantie probeer ik altijd de oplossing te vinden binnen uw eigen zadel. 

Wanneer u een nieuw zadel zoekt kunnen we een aantal zadels uit mijn collectie proberen. Mijn aanbod is helemaal op pony’s gericht. Dat betekent dat de maten van mijn demozadels al bij 14 inch beginnen en tot en met 17,5 inch doorlopen. De merken en pasmodellen kun je bekijken op de pagina verkoop.

Bij een zadelevaluatie kijk ik altijd eerst naar de pony en de ruiter. Ik stel wat vragen en ik voel aan de rug van de pony of er verschil is in temperatuur, of er bulten of gevoelige plekken zijn, en of er andere belangrijke zaken zijn waar ik rekening mee moet houden. Bij een eerste consult maak ik ook een template van de rug. Er wordt beoordeeld hoe de pony gebouwd is en hoe de bespiering is om te bepalen welke zadels geschikt zijn. Een aantal zadels wordt dan in stilstand gepast. Tenslotte bekijk ik hoe de zadels liggen tijdens het rijden en doe ik indien nodig aanpassingen.

Mocht u een zadel hebben wat al goed op de pony is aangepast maar de vulling is hard geworden of er zitten klonten in, kan ik de vulling vervangen. Voor het vervangen van singelstoten of andere kleine reparaties kunt u ook bij mij terecht. 

Barebackpad testconsult

Naast zadelpasconsulten bied ik barebackpad testconsulten aan. Dit kan als aanvulling op het zadelpasconsult, maar dit kan ook apart geboekt worden.

De reden dat ik heb besloten ook deze dienst aan te bieden is omdat veel van mijn zadelklanten naast hun goed aangemeten zadel ook vaak met barebackpad rijden. De barebackpads die ik dan tegen kom zijn vaak van maar matige kwaliteit en zijn zo goedkoop mogelijk ontworpen, waardoor ze hun functie eigenlijk voorbij gaan, en het paard toch ongemak of zelfs pijn ervaart terwijl de ruiter juist zijn/haar best doet dit te voorkomen. Een barebackpad moet namelijk comfortabel zijn voor de ruiter, maar de pony/het paard wordt door productenten wel eens vergeten. Het moet de druk van de ruiter toch iets verdelen, de wervelkolom vrij houden en vooral geen discomfort veroorzaken. Welke barebackpads zijn dan wel goed ontworpen, vraagt u? Daar hoeft u zich nu geen zorgen meer om te maken. Ik heb een collectie samengesteld van verantwoorde keuzes. Tijdens een barebackpad testconsult kunt u die allemaal proberen, en van daar uit een keuze maken welke pad voor jullie het fijnst werkt. 

Barebackpads heb ik in meerdere maten en modellen, geschikt voor zowel pony’s als paarden.