Over Bates

Onderstaand een stuk tekst van de Bates website, over Bates.

Sinds 1934 worden Bates Saddles gedreven door een filosofie van innovatie gericht op zadelprestaties en comfort voor zowel jou als je paard.

Als het gaat om de pasvorm van het zadel en het comfort van uw paard, zijn Bates Zadels de optimale keuze. Ons onderzoeks- en ontwikkelingsteam heeft pionierswerk verricht op het gebied van de moderne verstelbaarheid van het zadel en is verantwoordelijk voor veel van de zadeleigenschappen die het comfort van hedendaagse paarden verbeteren.

We hebben onze reputatie verdiend als experts in de sector in het ontwikkelen van creatieve oplossingen om het comfort en de prestaties van paard en ruiter te optimaliseren. We werken samen met elite-rijders om zeer gespecialiseerde zadels te ontwikkelen in elk van de door hen gekozen disciplines. Ons succes ligt in het identificeren van de veranderende behoeften van paarden en ruiters. We zijn grondig in ons onderzoek en gebruiken alle beschikbare middelen bij het evalueren van onze producten. Bates Saddles doet een beroep op deskundige natuurkundigen, dierenartsen en zadelpassers om te helpen bij het beoordelen van onze zadels, waardoor volledig vertrouwen in hun bewezen voordelen wordt gegarandeerd.

Wij blijven zadels ontwikkelen waarbij het welzijn van uw paard voorop staat. Onze zadelseries zijn state-of-the-art en toonaangevend op het gebied van zadeltechnologie voor een aanzienlijk prestatievoordeel voor combinaties van paard en ruiter op alle niveaus.

Je bent het aan jou en je paard verschuldigd om innovatie aan te gaan en je ware potentieel in een Bates-zadel te ontsluiten.

Bates classic dressage

Onder de traditionele lijnen en het elegante uiterlijk biedt het Bates Dressuurzadel hoge prestaties, gericht op het garanderen van het comfort van uw paard en een evenwichtige ruiterpositie. 

Met een verstelbare ergonomische stijgbeugelhaak en een smalle taille met grotere breedte achter de ruiter voor meer ondersteuning van een optimale dressuurpositie. Voor een gebalanceerde zit. Voorzien van klittenband kniewrongen, een verwisselbaar kopijzer en de verstelbare beugelhaken. Een zeer goed aanpasbaar zadel voor zowel ruiter als paard.

In meerdere soorten leer verkrijgbaar.

Bates Wide+ dressuur

Het Bates WIDE Dressuurzadel is een hypermodern dressuurzadel speciaal ontworpen voor het bredere paard. De prestatiegedreven diepe zit levert een onovertroffen niveau van comfort voor u en contact met uw paard dat u nog nooit eerder in een WIDE-zadel hebt ervaren. Door de diepere zit en de ultrasmalle taille kunt u dieper in het zadel zitten, wat een evenwichtige en centrale positie ondersteunt. Voor uw paard zorgen een ultradun paneel, brede kamer, groot, gelijkmatig draagoppervlak en verstelbare Y-singel voor optimale zadelstabiliteit en bewegingsvrijheid voor een comfortabele pasvorm.

Het zadel is vervaardigt uit dubbel overtrokken kalfsleer. Verkrijgbaar in 16,5, 17, 17,5 en 18 inch.

Bates pony dressage

Het Bates Pony Dressuurzadel beschikt over het nieuwste zadelontwerp en -technologie van wereldklasse, nog nooit eerder gezien in ponyzadels. Het is een speciaal gebouwd, hoogwaardig dressuurzadel, anatomisch gevormd voor je pony en jou als jonge ruiter, met een ponyboom en een diepe ponyzit. Innovatieve systemen zorgen voor maximale zadelstabiliteit over een breed scala aan conformaties, terwijl de zit helpt bij het bereiken van een veilige en correcte positie voor effectieve communicatie van hulpmiddelen naar uw pony.

Verkrijgbaar in 15 en 16 inch. Verwisselbaar kopijzer. Geschikt voor vele type pony’s. Heerlijk zachte zit voor de junior ruiter.