Over Barefoot

Het Barefoot team bestaat uit ruiters en paardenexperts die elkaar voortdurend ondersteunen in het werk met paarden. 

Barefoot is ontstaan nadat de eigenaresse geen passend zadel kon vinden voor haar pony met een lastige rug. Na veel zoeken heeft zij besloten zichzelf tot fysiotherapeut op te laten leiden. Hierdoor kreeg ze zoveel meer kennis dat ze de Barefoot zadels heeft ontwikkeld. De zadels bewegen mee met de rug en zijn geschikt voor elke bewegingssituatie.

Barefoot Cheyenne leder

De Cheyenne is een heerlijk simpel zadel, heeft een zeer makkelijke pasvorm en biedt zowel paard als ruiter veel bewegingsvrijheid. Sinds 2018 gemaakt van het heerlijk luxe, zachte Softleder dat zich flexibel aan bijna elke paardenrug aan kan passen.

Bijpassende kleur zachte en schokdempende fleece-vacht onderzijde. Afwerking met lederen biesjes. Totaal 6 D-ringen voor het vastmaken van allerlei toebehoren en tassen.

De pommel (het voorboogje) is een maat M die voor de meeste paarden en ponies goed bruikbaar is. Deze kan echter uitgenomen en vervangen worden door een bredere of hogere versie om zo een absolute fijn-afstelling te bereiken voor de erg brede paarden of juist de paarden met een hele hoge en smalle schoft. Deze andere maten pommels kunnen los bij besteld worden. Zie de tabbladen bovenaan deze tekst.

* Beweegt in alle richtingen soepel met het paard mee
* Geen beperking van de bewegingsvrijheid
* Close contact zitgevoel
* Gewicht: slechts ca. 4 kg  

Verkrijgbaar in het zwart in maat 0, 1 of 2.
En in het bruin in maat 1 of 2.

Let op: de Cheyenne wordt inclusief zadelhoes maar zonder verdere toebehoren geleverd omdat iedereen zijn eigen voorkeuren heeft. Onderaan deze pagina staan de meest gebruikte toebehoren.    

Barefoot Bellis Kids

Leuk kinderzadeltje gemaakt van DryTex kunstleder: onderhoudsarm en waterafstotend. Simpelweg reinigen met een natte spons.Geweldig zadeltje voor kinderen van circa 5 tot 11 jaar. Ideaal om op te leren rijden. Kinderen zitten fijn opgesloten tussen de pommel en cantle van het zadel, kunnen de pommel vasthouden als ze wat extra steun zoeken, en door het ontbreken van een zadelboom kunnen ze hun paard of pony beter aanvoelen en makkelijker leren om de bewegingen goed te volgen. Kinderen worden gestimuleerd en aangemoedigd om snel vol vertrouwen en met een goed evenwicht rond te rijden op hun pony of paard.  

Het zadeltje is qua lengte geschikt voor ponies vanaf ongeveer 1 meter schofthoogte en kan ook gewoon op grotere paarden gebruikt worden. De pommel in het zadel is iets kleiner en breder dan de standaard pommel in de grotere maten zadels, en kan voor de extreem brede ponies eventueel vervangen worden door een kleine maat zachte pommel.  

De zadels worden geleverd met een sleutelhanger van de Barefoot-mascottes: ezeltjes Bellis of Lily.  

Verkrijgbaar in zwart met blauw (+ Bellis sleutelhanger) of bruin met roze (+ Lily sleutelhanger).
Zittingmaat X0 Kids. Deze is een maatje kleiner dan de maat 0.

* Met drukverdelend systeem in de kussentjes
* Beweegt in alle richtingen soepel met het paard mee
* Geen beperking van de bewegingsvrijheid
* Close contact zitgevoel
* Verplaatsbare beugelophanging
* Gemaakt van praktisch DryTex kunstleder
* Gewicht: slechts ca. 3 kg
* Zittingmaat: X0 

Met broekmaat 140 past dit zadeltje over het algemeen nog goed, daarna worden de benen toch al snel te lang om nog echt pretttig in het zadeltje te kunnen zitten en is het verstandiger om voor een maat 0 zadel te kiezen. De maat 0 is over het algemeen het meest geschikt voor tieners en slanke / kleine volwassenen.